Skip to main content
Camors - Circuit de l'eau
etang-foret-camors_1008x672
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Camors - Watercircuit

Parking de l'Etang du Petit Bois
56330 Camors

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Medium
Duur 03:00:00
Distance 11km
Parking de l'Etang du Petit Bois
56330 Camors
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Gele bewegwijzering - Het hele jaar door - Mountainbiken mogelijk Water is overal in het staatsbos van Camors (650 ha): vijvers, rivieren, fonteinen. Het is het thuis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren en heeft eeuwenlang veel houtbewerkers van voedsel voorzien.

Vertrekpunt: Le Petit Bois, een park gewijd aan ontspanning, vrije tijd en sport, met een vijver waar je kunt vissen, picknickplaatsen, een sportparcours en een boomklimpark. Loop langs de vijver en sla linksaf om de beek over te steken via het bruggetje, volg daarna het sportpad.

Stap voor stap:

1) Ga rechtsaf richting de bosrand van Camors en volg het langeafstandspad (rood-wit gemarkeerd) tot aan Langroëz. Verlaat het voetpad aan de linkerkant en blijf het pad volgen. Sla na 300 m rechtsaf in de richting van de "ligne du Grenan". Ga bij de beek naar links over een smal pad en vervolgens naar rechts om de "lijn Noë Marrec" te bereiken. Aan het eind van deze lijn linksaf langs een smal pad, dan rechtsaf langs de lijn Loges.

2) Ga bij de kruising linksaf de D189 op voor 100 m, dan rechtsaf het oude verzonken pad op. Sla rechtsaf om het bos in te gaan. Zie de Fontaine des Sabotiers.

3) Steek de bosweg over. Ga het pad af en sla rechtsaf om langs de beek de Motte te lopen. In de buurt van de vijver Moulin de la Motte zijn de overblijfselen van verschillende gebouwen die deel uitmaakten van het middeleeuwse kasteel van Comorre, gelegen op een versperde uitloper (een rotsachtige kaap waarvan de landengte is afgesneden door een schans). Volg de beek gedurende 1 km en sla linksaf om terug te keren naar de vijvers van Petit Bois en het vertrekpunt.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen