Skip to main content
Etel à Quiberon - Circuit cyclo - Le grand site à vélo
Circuit VTT - Etel à Quiberon - Morbihan - Bretagne Sud
Circuit VTT - Etel à Quiberon - Morbihan - Bretagne Sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Etel naar Quiberon - Fietsroute - De grote site op de fiets

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 02:30:00
Distance 30km
Port
56410 Étel
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Zanderige gedeelten op sommige plaatsen. Met deze route kunt u de hele kust van de Grand Site dunaire en al zijn rijkdommen ontdekken.

Vertrekpunt : Volg de kade vanaf de haven van Etel en ga rond het meer. Volg het fietspad naar de Barre d'Étel.

Stap voor stap:

1) Ga bij de ingang van de parkeerplaats linksaf het pad op dat de duinen inloopt. Het pad buigt af naar rechts en loopt langs het strand van Kerminihy, voorbij de eerste parkeerplaats en verder naar de parkeerplaats van Roche Sèche (hier en daar zanderig).

2) Neem na de parkeerplaats de gemeenschappelijke weg die door de duinen slingert. Passeer de Groene Hand die symbool staat voor de strijd tegen de bouw van een kerncentrale in dit gebied (1975). Sla op het kruispunt rechtsaf en vervolg de weg naar Kerhillio. Sla midden op de parkeerplaats linksaf richting Erdeven. Voor de kruising neem je het pad rechts en vervolgens de boulevard rechts (fietspad).

3) Na het vakantiedorp Keravel gaat u van de weg af een onverharde weg op die naar Sainte-Barbe leidt. Het fietspad loopt langs een aantal huizen en gaat rond het dorp, dat kan worden bezocht (kapel).

4) Volg de groene weg door de duinen tot aan de parkeerplaats van het Musée de la Chouannerie. Neem vanaf de parkeerplaats het veilige fietspad dat langs de hoofdweg loopt. Rij door tot in Penthièvre. Sla bij de ingang van het gehucht rechtsaf het pad in dat naar het strand leidt en sla aan het einde linksaf de Boulevard de l'Océan op langs het strand van Penthièvre.

5) Neem het nieuw aangelegde beveiligde fietspad over de landengte van Penthièvre. Volg de spoorlijn "Tire-Bouchon", een toeristische trein die in juli en augustus rijdt. Na het Fort de Penthièvre kom je bij Kerhostin. Ga bij de stoplichten rechtsaf, over de spoorwegovergang en vervolgens linksaf het fietspad op dat langs de spoorlijn loopt.

6) Blijf het spoor volgen tot aan de spoorwegovergang, route de Portivy. Ga verder op de D186, passeer Keridenvel en rijd nog ruim een kilometer door. Sla linksaf de 1e onverharde weg in, die tussen de velden doorloopt en vlak langs een manege loopt. Aan de kraaienpoot ga je naar links. Je komt aan bij de semafoor (vlakbij de Parking des Îles).

7) Volg de plaatselijke voorzieningen tot aan het strand (sommige delen zijn onbebouwd). Neem de Boulevard Chanard links tot aan Pointe du Conguel.

8) Om terug te keren, maak een U-bocht. Neem de Boulevard Chanard en vervolgens de Rue de Port Maria.

9) Tegenover Château Turpault slaat u rechtsaf in de richting van de Côte Sauvage en volgt u 900 m lang de borden van de groene route. Bij Portivy volgt u de uitgaande route naar Étel.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen