Skip to main content
Crac'h, Locmariaquer, Saint-Philibert - Circuit cyclo - À la découverte de Crac'h, Locmariaquer, Saint-Philibert
randonnee-crach-morbihan-bretagne-sud
WEBPlanche_183007_Guide_rando_A5 1

Crac'h, Locmariaquer, Saint-Philibert - Fietstocht - Crac'h, Locmariaquer, Saint-Philibert ontdekken

7 Rue Jean-François Gouzer
56470 Saint-Philibert

Kenmerken van de route

Moeilijkheid Gemakkelijk
Duur 02:00:00
Distance 18km
7 Rue Jean-François Gouzer
56470 Saint-Philibert
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Het hele jaar door

Tussen de Golfe du Morbihan en de Baie de Quiberon, met zijn uitzonderlijke panorama's, beschermd erfgoed en megalieten, heeft dit pad vele gezichten.

Start: Neem de rue du Ponant voor de Salle du Mousker en het fietspad aan de rechterkant. Sla linksaf naar de dolmen van Mané Canaplaye. Sla na 50 m rechtsaf. Volg het pad naar rechts.

Stap voor stap:
1) Ga bij het zwarte smeedijzeren hek naar links tot aan de boerderij van Kerroch. Sla linksaf, steek de D781 over (gevaar) richting Kerambel: zie de Dolmen du Petit Kerambel 800 m naar links bij de ingang van het bos achter een huis. Dit is een graftombe uit het neolithicum. Het bestaat uit een gang die naar een grafkamer leidt en maakte ooit deel uit van een gedeeltelijk bewaard gebleven tumulus. De tombe werd in 1927 gerestaureerd door Zacharie Le Rouzic. Vervolg je weg en sla linksaf richting Plas-Kaër. Bewonder de Chapelle du Plas-Kaër. Het werd ingehuldigd in 1874 en gebouwd op de plek van een voormalige 15e-eeuwse kapel. Het ligt midden in een bos en geniet van een prachtige omgeving. Volg de borden naar Auray op 13 km.

2) Neem in Crac'h de Rue des Ecoles aan de overkant. Volg op Place de la République de rue Pasteur tot aan de kerk Saint-Thuriau. Ga terug zoals u gekomen bent. Ga tegenover de Saint-Joseph school linksaf de rue du Général Leclerc op tot aan de rotonde. Steek de rotonde over en volg de borden Locmariaquer tot aan het fietspad (rode brandkraan).

3) Volg het pad tot aan de weg, steek deze over en ga rechtdoor.

4) Neem bij de kruising (vissershuisjes, Locquidy) de weg naar rechts tot aan de oprit. Sla linksaf en vervolg de weg. Voor voetgangers: bij de getijdenmolen zie je rechts de vijver van Coët Courzo en links de Rivière d'Auray. Volg het kustpad aan de linkerkant (fietsen zijn niet toegestaan).

5) Het pad eindigt aan het einde van het oesterpad. Neem bij het strand de weg naar rechts tot aan de afslag. Sla linksaf bij de verkeerslichten (Scarpoche) en vervolgens rechtdoor richting Saint-Pierre - Kerinis.

6) Neem de 1e weg rechts richting Kerveres, volg het fietspad richting Crac'h. 7) Aan het einde van het pad linksaf richting Saint-Philibert. Volg de wegmarkeringen tot aan de rotonde. Sla linksaf richting het centrum en keer terug naar het stadhuisplein.

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen