Skip to main content
Jazzconcert - Gabi Hartmann
Gabi-Hartmann
De 28/04/2023

Jazzconcert - Gabi Hartmann

favorite_borderToevoegen aan favorieten
Espace Culturel La Vigie Parc des Bruyères
56470 La Trinité-sur-Mer
Gabi Hartmann is een ster in wording. Hoewel haar vlucht nog recent is, onder de vleugels van songwriter en producer Jesse Harris (mentor van Norah Jones, Melody Gardot of Madeleine Peyroux), lijkt de jonge vrouw al verschillende levens te hebben geleefd om haar muziek te doordrenken met zoveel nuances en kleuren, perfect versmolten in een zo persoonlijke stem en liedjes met een superieure dimensie.

Het moet gezegd dat de zangeres en gitariste zichzelf de middelen heeft gegeven om muziek te omarmen op een manier die haar alleen toebehoort, waarbij ze de schoonheden van de wereld die ze waarneemt met haar emoties als enige kompas overlaadt. Brazilië, Zuid-Afrika, Guinee, Portugal, de Verenigde Staten, Parijs waar ze opgroeide, Londen waar ze etnomusicologie studeerde: reizen en ontmoetingen hebben haar kunst een soort bewijs gegeven. Een vanzelfsprekendheid vermengd met nieuwsgierigheid, vertaald in drie talen - Frans, Engels, Portugees - waaraan zij zich heeft overgegeven, in een oprechte en verontrustende overgave, dankzij welke jazz, blues, bossa, soul en zang worden belichaamd in de intens doorleefde ervaring.

Het is een nostalgische zoektocht naar geluid, met invloeden variërend van jazz tot Frans chanson en Braziliaanse muziek. Met haar fluwelen stem die melancholie en zoetheid vermengt, pakt ze met een lichte en diepe pen zeer persoonlijke thema's aan zoals dwaling of zwerven maar ook meer politieke met "la mer", over het lot van migranten in de Middellandse Zee.

Mis de kans niet om alle emoties die Gabi Hartmann al in zich draagt in ons leven naar boven te zien komen...

Openingsdata

De 28/04/2023 van 20:30 tot 21:30
zie meer data
Espace Culturel La Vigie Parc des Bruyères
56470 La Trinité-sur-Mer

Tarieven

Basistarief 17 €
Tarief lid 10 €

Gesproken talen

Frans

Aanbevolen voor u

Populaire accommodatie, activiteiten, evenementen, bezoeken en wandelingen